Boomstronken verwijderen met onze stobbenfrees

Uniek in Nederland: boomstronken verwijderen met onze stobbenfrees: snel en voordelig!

U heeft een boom gekapt of laten kappen en zit nu nog met de boomstronk of stobbe in uw maag. Deze wilt u ook graag kwijt zonder dat het u veel inspanning of tijd kost. Hoe doet u dat? Laat de boomstronk verwijderen met onze stobbenfrees.

De stobbenfrees
Onze stobbenfrees is een op zich zelf staand relatief klein, behendig en zeer krachtig apparaat op rupsbanden dat weinig werkruimte nodig heeft. Dit in tegenstelling tot de meeste frezen die gemonteerd zijn op een mobiele kraan of achter een tractor. Deze frezen kunnen alleen op plaatsen met veel ruimte komen.

Ook voor moeilijk bereikbare plaatsen
De stobbenfrees is zelf rijdend en rijdt zowel op een snelle als langzame stand. Hij is sneller dan de meeste stobbenfrezen en vrijwel overal inzetbaar, zelfs op plaatsen met weinig ruimte. Hij kan door een doorgang van 90 cm breedte en heeft een zwenkbreedte van 260 graden.

De-Vertakking-CT-13_evenementen-fairs-MoadePlus-Zorg-Theekschenkekerij

Wortels kwijt tot 1 meter diep

Onze stobbenfrees freest tot 1 meter diep. Daarmee kunnen na het frezen gemakkelijk nieuwe planten op de plaats van de boomstronk geplant worden. Een boomstronk van een populier met een doorsnee van 90 cm freest deze machine tot op 50 cm diepte drie keer zo snel weg als een vergelijkbare machine, waardoor de kosten aanzienlijk lager zijn.

Twee motoren en dubbel freeswiel
De frees heeft veel vermogen: hij is voorzien van twee motoren waarvan één voor het rijden en zwenken en de andere alleen voor het aandrijven van de frees. Hierdoor draait de frees altijd op volle kracht. Ook heeft de frees van de Vertakking dubbele freeswielen in plaats van een enkel freeswiel. Door deze unieke overbrenging zijn de kracht en snelheid vergelijkbaar met een losse stobbenfrees achter een tractor met 300pk vermogen.

Stobbenfrees huren

Wij verhuren de stobbenfrees incl. machinist en transport van het apparaat. De omvang van de stobbe of boomstronk is bepalend voor de prijs van het frezen. Voor meer informatie kunt u ons mailen op info@devertakking.nl, bellen op 0511 431331 of gebruik het contactformulier.

De voordelen van het gebruik van onze stobbenfrees op een rij:
- klein en behendig, kan door een opening van 90 cm
- freest tot 1 m diepte
- zwenkbreedte 260 graden
- drie keer zo snel als de meeste kraan of tractor gekoppelde stobbefrezen
- zelf rijdend, zowel langzaam als snel
- huurprijs incl. transport en werktijd machinist