De Vertakking Tuinen

De tuinen van de Vertakking zijn ca. 25 jaar geleden naar eigen ontwerp aangelegd rond de monumentale boerderij.  Ze beslaan ca. 1 ha en bestaan uit o.a. siertuinen, vijvers, een groentetuin, een kruidentuin, pluktuin, boomgaard met wilde flora en dierenverblijven. Het is er heerlijk wandelen over kleine paadjes tussen prachtige borders en verspreid over de tuinen staan bankjes waar u kunt genieten van de bloemen en planten om u heen.
In het voorjaar bloeien de duizenden in de herfst geplante bollen en in de zomer worden er eigen gekweekte groente, fruit en tuinplanten verkocht. Bij theeschenkerij de Útspanning kunt u na het bezichtigen van de tuinen het hele jaar terecht voor een drankje en een hapje. De tuinen zijn het hele jaar vrij toegankelijk.

20200526_104709

Zelfgekweekte groente, fruit en planten

Bij de tuinen van de Vertakking horen ook een grote kas en een tunnelkas. Hier kweken wij met hulp van cliënten van de Vertakking Zorg groente, fruit en tuinplanten, waaronder in de zomer veel éénjarigen. De producten van onze tuin gebruiken wij zelf voor de maaltijden van onze cliënten, maar worden ook verkocht via onze winkel MOADE+. In de zomer zijn er o.a. tuinplantjes en verse groente en fruit te koop en het hele jaar door zelfgemaakte jams en appelsap.

Rondleidingen voor groepen

Voor groepen verzorgen wij op afsprak een rondleiding met een hapje en een drankje, variërend van koffie/thee met wat lekkers tot een high tea of lunch. U kunt via de contactpagina uw wensen kenbaar maken en vragen om een vrijblijvende offerte. De tuinen van de Vertakking zijn het mooist van april tot en met oktober.

 

Openingstijden:

ma 13.00-17.00
di-za 10.00-17.00
zo (juli en augustus) 10.00-17.00

 

20210423_141639