Aanleg & onderhoud: grondwerk

Grond is de fundering van een tuin. Het is één van de belangrijkste factoren voor een succesvolle tuin. Een goed doorlatende grond zal overtollig water snel afvoeren en voldoende lucht bevatten voor een goede plantengroei.
Losse, rulle grond heeft een goede bewerkbaarheid. Puin en ander bouwafval in de grond beïnvloeden het eindbeeld negatief.

Daarom is het noodzakelijk om de grond (zeker in nieuwbouwwijken) zorgvuldig te prepareren. Bij zware grond (bijvoorbeeld kleigrond) kan het opbrengen van rulle grond noodzakelijk zijn. Drainage aanbrengen en het verrichten van gedegen bodemonderzoek kan u vele problemen besparen. Zeker omdat er na realisatie van een tuin vaak niets of moeilijk iets te verbeteren is.

De-Vertakking-CT-30_evenementen-fairs-MoadePlus-Zorg-Theekschenkekerij

Groenverzorging in natuurgebieden

Wanneer een tuin pas is aangeplant is er tijd nodig om tot een eindbeeld te komen. Na enkele jaren begint het ontwerp echt tot leven te komen, bomen zorgen voor schaduw, hagen voor luwte en borders sluiten zich tot kleur vlakken.
Onderhoud is echter vanaf het begin nodig, alleen sturing geeft het beoogde beeld.

Een hovenier inhuren loont

Onze hoveniers zijn in te schakelen voor het onderhoud, het maken van een snoeiplan, herfst- en/of voorjaarsbeurt of voor het onderhoud geheel het jaar.
Tevens kunnen wij voor bijvoorbeeld overheidsinstanties en natuurorganisaties het groenonderhoud verzorgen. Neemt u hiervoor contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@devertakking.nl

Waarom hoveniers?
Schakel onze hoveniers in voor bijvoorbeeld winterklaar maken van uw tuin, klein en/of groot onderhoud.

De-Vertakking-CT-16_evenementen-fairs-MoadePlus-Zorg-Theekschenkekerij